جهانيان، گردشگري را به عنوان يکي از صنعتهاي پيشرو در عرصه جهاني معرفي کرد و افزود: در سال 2011 بيش از 983 ميليون نفر از مناطق مختلف جهان بازديد کردند که درآمدي بالغ بر هزار و 30 ميليارد دلار را نصيب کشورهاي جهان کرده و در اين روند همچنين به صورت مستقيم و غيرمستقيم 259 ميليون شغل ايجاد شده است که 11درصد از مشاغل خدماتي جهان نيز به صنعت گردشگري اختصاص دارد.
وي با اشاره به تاکيدات دين مبين اسلام به لزوم توجه به سفر و گردشگري به منظور ايجاد آرامش روحي، امنيت، تعامل، دوستي و صميميت ميان کشورها، آشنايي با سرگذشت پيشينيان خاطرنشان کرد: گردشگري ميتواند در راستاي توسعه روابط فرهنگي و آشنايي با آداب، رسوم، سنن و آيينها به عنوان ابزار مورد توجه قرار گيرد.
معاون گردشگري کشور با بيان اين که در کشورهاي مسلمان بيش از يک ميليارد و 570 ميليون نفر زندگي ميکنند، گفت: از 300 ميليون نفر شيعه ساکن در کشورهاي مختلف بيش از 90 درصد در ايران، بيش از 65درصد در عراق، بيش از 70درصد در بحرين و ساير کشورها از جمله عربستان، عمان، قطر، افغانستان و برخي از کشورهاي اروپايي زندگي ميکنند.
جهانيان توسعه گردشگري ميان کشورهاي شيعهنشين را اتفاق مبارکي در راستاي همگرايي بيشتر ميان کشورها معرفي کرد و گفت: توسعه روابط انساني،اجتماعي، سياسي و اقتصادي ميتواند اين کشورها را با يکديگر متحدتر کند و وفاق بينالمللي ميان کشورهاي شيعهنشين را به وجود آورد.
وي ادامه داد: وجود بارگاه ملکوتي علي بن موسيالرضا(ع)، حضرت فاطمه معصومه(س)، حضرت احمد بن موسي الکاظم(ع) و بيش از 12 هزار و 500 بقعه متبرکه و امامزاده در ايران – که از اين تعداد 3 هزار و 570 بقعه در فهرست ميراث ملي به ثبت رسيده است – ميتواند به عنوان يک جاذبه براي کشورهاي مسلماننشين به ويژه شيعيان مورد توجه قرار گيرد.
معاون گردشگري کشور يادآور شد: همچنين در سالجاري دو اثر شيعي کشورمان همچون گنبد کاووس و مسجد جامع اصفهان در فهرست ميراث جهاني به ثبت رسيده است که ميتواند به عنوان يک عامل مشترک و پيونددهنده ميان اين کشورها تاثيرگذار باشد.
جهانيان شعار امسال رهبر معظم انقلاب اسلامي مبني بر «توليد ملي، حمايت از کار و سرمايه ايراني» و بيانات ارزشمند ايشان در سفر به استان خراسان شمالي در زمينه لزوم توجه و اهميت به صنعت گردشگري که ميتواند در ايجاد اشتغال و درآمدزايي جوامع ميزبان تاثيرگذار باشد را مورد تاکيد قرار داد و گفت: بايد به گونهاي برنامهريزي کنيم که طي يک پروسه 10 ساله، هر سال اقدام به جذب يکدرصد از شيعيان جهان کنيم که با تحقق اين مهم در طول 10 سال حدود 30 ميليون نفر از شيعيان ضمن بازديد از جاذبههاي گردشگري کشورمان، با تاريخ و تمدن کهن ايران اسلامي نيز آشنا خواهند شد.
وي گفت: اين افراد با حضور در ايران مهماننوازي ايرانيان و امنيت و آرامش موجود در کشور را از نزديک ملاحظه کرده و در بازديد از آثار و جاذبههاي بينظير تاريخي و طبيعي ميتوانند به عنوان سفيران فرهنگي در ميان کشورهاي شيعي به شمار روند.
معاون گردشگري کشور تصريح کرد: با جذب 30 ميليون نفر از شيعيان در پروسه 10 ساله ميتوانيم افتخار کنيم که حداقل 10 ميليون شغل مستقيم و غيرمستقيم ايجاد کرده و در اين راستا 60 ميليارد دلار درآمدزايي داشته باشيم که با درآمد صنعت نفت برابري ميکند.
معاون گردشگري کشور لازمه دستيابي به وفاق ملي و بينالمللي در راستاي توسعه روابط اجتماعي ميان کشورهاي شيعهنشين را ويزاي مشترک اين کشورها معرفي کرد و گفت: در اين زمينه سه منطقه آزاد زيارتي همچون مشهد، قم و شيراز پيشنهاد شد که اميدواريم با تصويب در کارگروه حمايت از ميراث فرهنگي و گردشگري و حمايت مجلس شوراي اسلامي شرايط براي سفر مسلمانان و شيعيان دنيا به اين مناطق فراهم شود.
جهانيان در پايان ابراز اميدواري کرد که برگزاري همايش ژئوپليتيک شيعه توسعه تعامل همگرايي بيشتر ميان کشورهاي شيعهنشين را به دنبال داشته باشد.
/117
انتهای پیام/